Vormingsavond Levensmoeheid bij ouderen

28 maart 2024

Vormingsavond Levensmoeheid bij ouderen

ism ECD Tandem

Te veel ouderen voelen zich nutteloos, tot last, ervaren een diep gevoel van existentiële eenzaamheid en hebben geen doel meer in het leven. Een steeds groeiende groep is levensmoe en verkiest de dood boven een leven zonder kwaliteit.

Hoe kunnen we ons hier als naaste en zorgverlener (en maatschappij) tegen wapenen? Welke eventuele consequenties heeft levensmoeheid op levenseindevragen? Zijn er verbanden met dementie? 

Deze lezing wil familieleden, leeftijdsgenoten en zorgverleners handvaten aanreiken om te kunnen omgaan met deze problematiek, met respect voor de zelfregie en autonomie van ouderen.


Robert Geeraert is licentiaat psychologie, opvoedkunde en gezondheidszorg voor ouderen. Hij was raadgever ouderenbeleid, ouderenzorg en thuiszorg van Vlaamse ministers van welzijn Mieke Vogels en Adelheid Byttebier, directeur van de Vlaamse Vereniging voor Diensten Gezinszorg (VVDG), directeur van woonzorgcentrum De Groene Linde en stafmedewerker vorming van de VVSG. Robert is de oprichter van het eerste palliatief support team in een woonzorgcentrum en heeft relevante beroepservaring opgedaan in zowel de bijzondere jeugdzorg, gerontopsychiatrie als in de sector voor personen met een beperking. Robert is momenteel gastprofessor "welzijnsbeleid" aan de Erasmushogeschool te Brussel en actief in de levenseindezorg. Hij schreef in 2019 het boek 'Levensmoeheid bij ouderen'


Wanneer:              Donderdag 28 maart 2024 
Tijdstip:                 19u30 tot 21u00 met aansluitend netwerkmoment
Waar:                    Kleine aula van Thomas More, Campus Blairon te Turnhout
Kostprijs:               15€ per persoon


Inschrijven:           Inschrijven is verplicht en kan via deze link


Download hier de flyer