LEZING Wim Distelmans: Euthanasie en dementie

26 september 2023

Over euthanasie en dementie bestaan enorm veel misverstanden. Heel wat mensen kijken met angst vooruit naar een mogelijke toestand van dementie als ze ouder worden. Die angst maakt dat mensen naar oplossingen zoeken. We horen mensen dan wel eens zeggen 'Mijn papieren zijn in orde!' Maar klopt dat wel? Wat kan wel en wat kan niet op vlak van levenseindekeuzes, wanneer dementie in je leven sluipt? Welke beslissingen kan je vooraf maken? 
Professor Wim Distelmans licht toe hoe de vork aan de steel zit. Hij is onder andere voorzitter van het Forum Palliatieve Zorg, Omega en het Cédric Hèle Instituut, richtte met het UZ Brussel het eerste supportief dagcentrum TOPAZ en het consultatieteam ULteam op en bekleedt de leerstoel 'Waardig Levenseinde' van deMens.nu aan de VUB. Hij is oprichter van LEIF (Levens Einde Informatie Forum) en Nederlandstalig covoorzitter van de Federale Evaluatie- en Controlecommissie Euthanasie. 


Wanneer:           26 september 2023, van 19u30 tot 21u (deuren open vanaf 19u)
Waar:                 Zaal Lux, Markt 23, Herenthout - ingang achteraan in het café
Kostprijs:            8€ per persoon
Inschrijven:         Inschrijven is verplicht en kan ofwel via LDC Huis Driane in Herenthout                                                         ofwel via onderstaande knop

Na inschrijving ontvang je een mail met betaalgegevens. Je inschrijving is volledig na betaling. Enkele dagen voor de lezing ontvang je dan een mail met een QR-code. Deze breng je afgedrukt mee naar de lezing. We kunnen geen QR-codes scannen op de smartphone.


Parkeertips Zaal Lux Herenthout

Parkeren nabij zaal Lux kan op volgende nabij gelegen parkings :

  • Parking Vredesplein (400 m) - Gelderstraat
  • Parking begraafplaats (500 m) - Van Reynegomlaan
  • Parking kerk - markt (100 m) - Markt
  • Parking GOC Ter Voncke (200 m) - Vonckstraat
  • Parking Boeyendaal (650 m) - Boeyendaal
  • Parking Boeyendaalhof (500 m) - Itegemse Steenweg
  • Parking Cardijnlaan (600m) - Cardijnlaan