Mantelzorgtraject Mol

Taal geven aan mantelzorgers

Mantelzorgtraject ism LDC Ten Hove in Mol

Taal geven aan mantelzorgers

Als mantelzorger heb je een cruciale rol in de zorg voor jouw naaste. Daarom is het zo belangrijk dat jij je goed voelt, je kan uitdrukken, taal kan geven aan wat jij en jouw naaste nodig hebben om de zorg goed op te kunnen nemen en ook jouw grenzen te kunnen aangeven. Net dat is tegelijk 'gemakkelijker gezegd dan gedaan'. 

WIL JE ER AAN LEREN WERKEN?

Neem dan deel aan dit mantelzorgtraject, georganiseerd door het PNAT. In 4 samenkomsten met andere mantelzorgers ga je op pad om vanuit jezelf te groeien in het taal geven aan jouw noden. Je wordt van binnen-uit meer weerbaar. Tijdig je noden uitspreken en hierover in communicatie gaan, vergemakkelijkt het proces van vroegtijdige zorgplanning. We werken rond thema's die je zelf mee bepaalt en contact met de groep van lotgenoten staat centraal. Steun vinden, erkenning krijgen, jezelf kunnen zijn en tegelijk nieuwe dingen leren, die jouw belangrijke positie in de zorg versterken,... Daar draait het om!

PLANNING

Donderdag 16 of vrijdag 17 september kennismaking met Jolijn (begeleider)

Maandag 27 september, van 13u30 tot 16u30: eerste sessie, kennismaking met groep, samen bepalen van de inhoud

Maandagen 11 oktober, 25 oktober en 25 november, telkens van 13u30 tot 16u30: telkens bespreking van een thema, door de groep gekozen, met ook voldoende ruimte voor ervaringsuitwisseling

INSCHRIJVING?

Via telefoon 014 33 16 00 of mail activiteitentenhove@gemeentemol.be